MUZIEK IS DE LEVEN – ANDREA

Muziek, het helpt ons door moeilijke tijden en laat ons lachend op de tafels dansen.

Dagelijks deel ik een mooi nummer in mijn stories op Instagram en ik krijg daar veel leuke reacties op. Om hier uitgebreider op in te kunnen gaan en te horen wat muziek voor jullie betekent heb ik de rubriek “Muziek Is De Leven” bedacht.

Wekelijks ga ik mensen vragen stellen over muziek en deze verwerk ik in een blog.

De eerste blog wordt afgetrapt door Andrea de Groot. Zij is ook een groot liefhebber van muziek dus heel fijn dat ik haar mijn vragen mocht voorleggen. Ook zo nieuwsgierig? Lees dan gezellig mee.

Als je even teruggaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Echt bewust is dat LUV geweest met You’re the greatest lover, ik was een jaar of 6 à 7 en zie mezelf in het café waar pa en ma vaak kwamen met nog twee meisjes dansen op LUV! 😊 Een soort van optreden waar niemand naar keek maar waar ik een mooie herinnering aan heb!

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd?

Prince! Ik heb maar één echt idool gehad door alle jaren heen en dat is Prince. Ik vergeet nooit meer toen ik een jaar of 11 was en het nummer Controversy uit de slaapkamer van mijn broer hoorde komen. Ik was gelijk geraakt. Ook het feit dat mijn broer dit luisterde heeft denk ik grote invloed gehad. Mijn broer was (hij is er helaas niet meer) een aparte jongen en ik hield heel veel van hem. Toen mijn broer een keer weg was – ik mocht niet op zijn slaapkamer komen – ben ik gaan kijken.

Daar zag ik de elpee van Prince liggen en ik was op slag verkocht. Dat is nooit meer overgegaan. Toen Prince stierf heb ik ongelogen een week gehuild. Ik ben met zijn muziek groot geworden, vond er troost in, het prikkelde en de liefde die de kleine grote man had voor vrouwen vond ik fascinerend. Ook zijn kleding vond ik prachtig. Ik vond hem sexy, enorm sexy.

Naar hoeveel concerten ben je geweest en welk concert is je het meest bijgebleven en waarom?

Poeh dat zijn er wel een stuk of wat geweest, zeker als je festivals mee telt zoals Pinkpop. Geen idee hoeveel eigenlijk maar dat loopt in de tientallen. Van Prince (uiteraard 😊) naar Bruce Springsteen en van Paolo Conte naar Motörhead en White Snake. En van The Rolling Stones naar Anouk. Heel uiteenlopend.

Mijn allermooiste concert was toch wel toen ik Prince voor het eerst zag in de Ahoy in 1986. Samen met mijn broer en zus en toenmalig vriendje. Ik vergeet nooit meer hoe de band The Time door het publiek liep richting podium. Ze maakten muziek en heel de zaal ging los. Prince zelf danste op de piano, zong de sterren van de hemel en ik werd een nog grotere fan. We hebben in de auto ergens in Scheveningen geslapen die avond, een van mijn dierbaarste herinneringen aan mijn broer en zus. 

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Eerlijk, dat weet ik niet meer maar ik denk dat dat een single geweest is van Madonna.

Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Zeker wel! Elvis Costello met I want you. Toen we net verkering hadden belde Peter mij op en luisterden we samen zonder een woord te zeggen naar dit nummer. We woonden toen nog 165 kilometer uit elkaars buurt maar het verlangen was groot. Daarna hebben we dit nog vaak gedaan. Ik heb het zelfs eens aangevraagd via de radio toen hij op weg naar huis was nadat hij mij thuisgebracht had. Hij luisterde altijd naar een Belgische zender en daar had ik naar geschreven. Romantisch he 😊

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Dat vind ik een lastige! Muziek is zo persoonlijk! Ik zou dan zeggen Prince met The Cross.

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Dat is van Inxs – Need you tonight en gaat als volgt:

So slide over here

And give me a moment

Your moves are so raw


I’ve got to let you know


I’ve got to let you know


You’re one of my kind

I need you tonight

‘Cause I’m not sleeping


There’s something about you girl

That makes me sweat

INXS – Need you tonight

Oeh vooral de zin ‘You’re one of my kind’ maakt mij week haha! Ja het heeft met mijn liefde voor Peter te maken, ik zie de vonken nog spatten 😊

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Dat zijn er drie. Ik heb een tuintje in mijn hart van Jan Smit, deze omdat mijn moeder dat altijd zong voor Teun. Mijn moeder zong ook altijd voor ons toen we klein waren. Het blijft een mooie herinnering aan haar (ook mama is er helaas niet meer) Dan nog The Kelly family met I can’t help myself, dit vond Kim (mijn dochter) als klein meisje zo mooi, er is nog een cassettebandje waarop we beiden meezingen. Dierbaar! En Adele met Make you feel my love. Toen Teun nog een Teuntje was kwam hij hard aanrennen om met mij te dansen hierop. Ik ben een sucker voor zulk soort dingen.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit opengedraaid?

Oh dat zijn er veel! Maar bijv. Volbeat met Lola Montez of Jaydee met Plastic Dreams, dan moet ik dansen!

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Ich hab die liebe geseh’n van Vicky Leandros! Eén van mijn moeders klassiekers! Ik hou dus ook van deze soort muziek. Call me crazy maar ook Duitse Schlager muziek kan ik waarderen.

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt?

Oh no! Dat kan ik niet beantwoorden! Er zijn er zoveel! Nou vooruit een top drie voor dit moment dan! Ik heb periodes waarin ik bepaalde nummers grijs draai dus kan morgen weer anders zijn.

 1. Controversy van Prince (toch dat jeugdsentiment)
 2. Tie your mother down van Queen (vind ik momenteel gewoon lekker)
 3. Sara van Fleetwood Mac (Fleetwood Mac is nu weer heel hot maar we luisteren ze al jaren)

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

Wes met Alane! Dat vind ik zo’n vrolijk zomernummer! Zitten ook enorm veel mama appelsapjes in!

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

Prince met Baby I’m a star. Altijd in jezelf geloven, ik heb diepe dalen gekend maar Hell yeah, Baby I’m a star!

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

Muziek is voor mij echt belangrijk. Gelukkig voor Peter ook. We hebben 24/7 de radio aanstaan. Favoriete zenders radio 2 en 538, de laatste om vooral een beetje bij te blijven. Ik neurie bijna alles mee en zing ook – vaak fonetisch – mee! Dansen doe ik dagelijks op muziek. Ook ben ik van mening dat je niet per se maar één muziekstroming mooi kunt vinden. Ik hou echt van alle muziek, natuurlijk niet van alle nummers. Klassiek blijft een beetje achter maar zelfs daar heb ik een paar favorieten. Muziek is dus voor mij ook echt De leven!

Liefs Andrea

Bedankt voor het delen van jouw liefde voor muziek Andrea ♥

Willen jullie meer weten over Andrea dan kunnen jullie haar volgen op Instagram https://www.instagram.com/andrea_groot en check ook zeker haar blogs op https://livinghip.nl

21 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – ANDREA

 1. Oh wat leuk je muziek keuze Andrea ,nou wat Prince en Queen betreft Yes hoor ik ben fan .Nou mijn moeder was Duits dus die muziek kan ik ook appreciëren .En de ultieme zomerhit ,helemaal mee eens !!!!

  Geliked door 2 people

 2. Wat ‘n leuke blog Danny! En leuk om jouw keuzes te lezen Andrea..! Veel daarvan staan ook hier hoog genoteerd. En jazeker Muziek het Leven! Voor mij ook altijd’n soort van life safer 🙏🏼

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een leuke rubriek en wat kan muziek toch diep zitten!! Leuk om Andrea haar verhaal te lezen. Prachtige antwoorden zijn er gegeven. Muziek raakt je ziel, zeg ik altijd!!

   Geliked door 2 people

  2. Wat ontzettend leuk om te lezen, Adele, Paolo conté en Prince, heerlijke muziek!! Als ik naar mijn werk ga geniet ik van 538 en q music. Ik heb genoten van je verhaal, dank je wel😘

   Like

 3. Wauwwww, wat tof deze blog zeg!!!
  Mooi geschreven en zo herkenbaar!
  Ik had dat met Bowie op mijn 9e en ook week gehuild 😫
  Wat heftig trouwens Andrea van je moeder en broer!
  Wat ben je toch sterke vrouw!

  Dikke kus

  Geliked door 2 people

 4. Vond het echt een leuke blog om in te vullen! Dankjewel voor de uitnodiging 🧡💋

  Like

  1. Wat een leuke blog Dan, en wat een leuke vragen over muziek! Wie houdt er niet van❤️
   Ik wens je veel succes met je blog en ik ga natuurlijk alles lezen,
   Veel liefs
   Erika XXX

   Like

 5. Heb je blog in één keer uitgelezen Danny.
  Je hebt leuke vragen bedacht en leuk om zo wat achtergronden en muziek keuzes te lezen van Andrea.
  Ik kijk uit naar het vervolg.
  Liefs Erna

  Geliked door 2 people

 6. Wat een leuke rubriek! Heel gaaf om te lezen. Dat Andrea muziekfan was wisten we al. Maar ik hou ervan als mensen ook van ‘foute’ muziek houden, zoals Jan Smit en Vicky Leandros. Heerlijk. Ik kijk naar de volgende blog Danny!

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een super leukk onderwerp muziek❣✌en wat leuk om te lezen welke muziek bij Dre speelt…you go Danny top rubriek ik ben nu al fan😘

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.