MUZIEK IS DE LEVEN – YVETTE

Deze week geeft Yvette ons een kijkje in haar muziekwereld door mijn muziekvragen te beantwoorden. Wist jij bijvoorbeeld dat ze een wereldberoemde vader heeft? Niet? Lees dan gezellig mee.

Superleuk lieve Dee dat jij mij hebt gevraagd voor jouw blog “Muziek is de leven”. Muziek, wie kan er nou zonder muziek, ik denk niet veel mensen. Het helpt je door verschillende fases van je leven heen. Ik ga proberen jouw vragen te beantwoorden.

Als je even terug gaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Poeh daar vraag jij mij wat. Ik denk toch Elvis, of moet ik zeggen mijn vader (nee nee Elvis is niet mijn vader haha) maar ik kan mij heel goed herinneren dat ik in een fotoalbum van mijn ouders keek en daar een foto zag van mijn vader in zijn jonge jaren. Een foto waar hij op zijn slaapkamer achter een tafeltje zat met daarop een platenspeler en lp’s erbij. Op de hoezen staat Elvis maar ik dacht altijd dat het mijn vader was ;-).

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Dat was vroeger toch echt ABBA. Toen ik een jaar of 9 was werd ik fan van ABBA. Ik had boeken over ABBA en bijna alle lp’s. Jaren geleden heb ik al mijn lp’s weggegeven (ik was een beetje dom), en daar zaten ook de lp’s van ABBA bij. Nu heb ik twee cd’s ABBA gold 1 en 2. Maar fan zijn van ABBA is wel overgegaan hoor.

Daarna ben ik eigenlijk nooit meer fan van een band of muzikant geweest. Ik vind wel veel muzikanten goed dat dan weer wel maar fan nee. Bands of muzikanten die ik toen leuk vond en sommige nog steeds zijn o.a.: Fleetwood Mac, Guns N’ Roses, Whitesnake, Bon Jovi, Tina Turner, Elvis, Joe Cocker, Kylie Minogue, John Lennon, Bruce Springsteen, Inxs. Daar zijn nu wel bijgekomen Nina Simone, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Louis Armstrong en Etta James.

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Ik ben niet naar super veel concerten geweest maar de concerten die ik heb gezien waren top. Ik ben naar het concert van Tina Turner in de Amsterdam Arena geweest (volgens mij was dat het eerste concert dat toen gegeven werd in de Arena). Helaas kan ik de foto’s nergens meer vinden (heb mij suf gezocht voor deze blog maar helaas). Bon Jovi heeft ooit een concert gegeven in Enschede (volgens mij was dat op het Rutbeek). Oh oh die begintijd van Bon Jovi mannen en vrouwen wilden dat zelfde kapsel. Toen ze dat concert op het Rutbeek gaven zagen ze er al anders uit. En Joe Cocker die heb ik ook zien optreden. Alweer in Enschede. Ik vond het geweldig wat een te gekke stem had hij.

Ik had heel graag toen wij op vakantie waren in Frankrijk naar het concert van Bruce Springsteen gewild (ik geloof dat ik een jaar of 16 was). Want zeg nou eerlijk iedereen wilde toch net zoals Courtney Cox het podium opgetrokken worden tijdens het liedje Dancing In The Dark. Maar mijn vader wilde ons daar niet naartoe brengen. Dat vond ik echt zo flauw (wist ik veel dat het aan de andere kant van Frankrijk was (oeps)). En natuurlijk Inxs een concert van hun oh jeetje wat had ik dat graag gewild. Naast hun muziek serieus Michael Hutchence wow, maar ja iedereen weet hoe dat is afgelopen. Echt veel te jong zo jammer.

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Mijn allereerste lp was van ABBA (The best of ABBA) uit 1975, mijn allereerste singeltje was van Art Garfunkel “Bright Eyes” en mijn eerste cd was van Curiosity Killed the Cat. Maar deze heb ik allemaal niet meer. De enigste singeltjes die ik nu nog heb zijn een paar oude singeltjes die ik laatst van mijn ouders heb gekregen. Singeltjes uit hun jeugd, nou die gaan dus echt nooit weg.

Stel je bent op een feestje en ja hoor, de karaoke apparatuur wordt uit de kast getrokken, welk nummer zou je gaan zingen en waarom nou juist dat nummer? Of zou je misschien een duet willen doen?

Ik denk dat dat Better The Devil You Know zou zijn van Kylie Minogue. Haar muziek maakte mij altijd zo blij. Dansen als een malle (nou ja dus echt als een malle want ik heb totaal geen ritme dus dat zal er dan mal uit zien).

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Purple Rain van Prince, Imagine van John Lennon en Love is All van Roger Glover dat blijven echt geweldige nummers.

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Oh dat is een hele makkelijke.

Imagine all the people

Livin’ life in peace

John Lennon – Imagine


Deze tekst komt uit Imagine en oh echt, wat zou dat fijn zijn als dat echt zo was, Livin’ life in peace.

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Niet tot tranen geroerd want ik ben niet iemand die snel huilt maar wat ik wel een prachtige tekst vind is de tekst van het nummer Clown van Emeli Sandé.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

In The Ghetto en Suspicious Minds van Elvis. Het nummer In The Ghetto waar Lisa Marie samen met haar vader zingt dat is zzzzooooo mooi.

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

I’m Going Bananas van Madonna uit de film Dick Tracy. Echt een verschrikkelijk maf nummer maar als ik aan dat nummer denk, denk ik hoe gek ik dan altijd aan het doen was en mijn neefje moest dan altijd zo lachen. Hij was toen (ik denk) drie dus ik ga er van uit dat hij mij toe lachte ;-).


Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt ( ik weet hoe moeilijk dit is)?

Eigenlijk de nummers die ik bij vraag 6 heb gezet.
Purple Rain van Prince
Imagine van John Lennon
Love Is All van Roger Glover

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

Never Give Up van Sia omdat je echt nooit op moet geven. Altijd in jezelf blijven geloven. Het leven bestaat nou eenmaal uit ups en downs en daarom Never Give Up hoe moeilijk het soms ook is.

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

Ik vind het mooie aan muziek dat het je ergens doorheen kan dragen/trekken. Hoe kan het toch dat in de meeste liedjes altijd wel een zin zit die echt betrekking heeft op datgene waar jij op dat moment doorheen gaat. Soms zijn er dagen dat ik bijna geen muziek op heb staan en dan zijn er dagen dat ik maar blijf roepen tegen Google: zoek even dat en dat nummer op Spotify op en speel het af. Echt wat een uitkomst is Spotify.

Bedankt voor het delen van jouw liefde voor muziek Yvette ♥

Willen jullie meer weten over Yvette dan kunnen jullie haar volgen op
Instagram https://www.instagram.com/yvys_choice

16 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – YVETTE

  1. Dankjewel lieve jij. Kon trouwens ook los gaan op de nummers van Kim Wilde

   Xx

   Like

  1. Ja lekker lijstje hé. Eigenlijk had Madonna er ook nog bij mogen staan.
   XX

   Like

  1. Weer zo’n leuk blog geschreven Danny en om zo iets meer te lezen over Yvette. Sommige dingen herkenbaar, dat je vader je niet even naar een concert wil rijden. Geen benul van afstanden hebben.
   Mooi wat muziek met je doet.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.