MUZIEK IS DE LEVEN – ERIKA

Deze week is de beurt aan Erika om mijn muziekvragen te beantwoorden. Muziek loopt als een rode draad door haar leven, eigenlijk bij heel haar familie, heel mooi om te lezen. Lezen jullie weer mee?

Als je even teruggaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Ik denk Dancing Queen van ABBA, ik was toen 8 jaar. En de muziek van Olivia Newton John en John Travolta van de film Grease. 12 jaar, voor het eerst naar de film met vrienden.

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Mijn grote idool was en is nog steeds Bruce Springsteen. Eigenlijk door mijn vader, die er ook nog steeds een groot fan van is.  Ik weet nog dat ik een klein kind was en dat ik samen met mijn vader naar een nieuwe auto ging kijken waar een cassetterecorder in zat. De auto werd daarom gekocht. Het bandje van Bruce Springsteen werd grijsgedraaid!! Deze poster van Bruce hangt bij ons in de woonkamer.

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Ik ben de tel kwijtgeraakt naar hoeveel concerten we zijn geweest. Mijn man is ook een groot muziekliefhebber en zat vroeger in een bandje waar hij de drummer was. In ons huis hebben we op de bovenverdieping een drumstel staan waar hij zo nu en dan op speelt! Naar Bruce Springsteen zijn we denk ik wel een stuk of 8 x geweest, 2 x met mijn vader. We hebben Bruce gevolgd tot in New York, Padova en Rome.

We gaan ook naar concerten van de Counting Crows (ook groot fan van), Amos Lee, Pearl Jam, Placebo, Alanis Morissette, Skunk Anansie, John Mayer, Snow Patrol. We zijn geregeld naar Pinkpop geweest waar ook weer leuke onbekende bandjes spelen!

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Dat was van Paul Young. Ik had posters boven mijn bed! Helaas heb ik die LP niet meer.

Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Jazeker, dat is van de Counting Crows, Anna Begins. Ons eerste concert samen.

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Round Here van de Counting Crows. Zeker als deze live gespeeld wordt. Altijd anders, afhankelijk van de stemming van Adam Duritz.

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

And it’s been a long December and there’s reason to believe

Maybe this year will be better than the last

I can’t remember all the times I tried to tell my myself

To hold on to these moments as they pass

Counting Crows – Long December


Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Dat is het nummer Dancing in the dark van Bruce Springsteen waar ik tijdens een concert met mijn vader op dans, ook in de stromende regen. Mijn vader heeft dit nummer ook op zijn lijst staan voor na zijn overlijden. Bij de gedachte alleen al lopen de tranen over mijn wangen.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

Niet specifiek bij een nummer, maar bij zovelen en dan heel hard meezingen en dansen samen met onze dochter Evi. Ook in de auto blazen we de boxen flink op, heerlijk!

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Rick Astley, met never gonna give you up. Wel proberen te dansen zoals hij dat deed.

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt (ik weet hoe moeilijk dit is)?

 1. Forbidden Colours – David Sylvian & Sakamoto
 2. Racing in the Street – Bruce Springsteen
 3. Seven years – Lucas Graham

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

All in van Lifehouse. Die draaien we altijd als we op zomervakantie in Amerika zijn en in onze huurauto het land doorreizen.

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

Pharrell Williams – Happy

Ik ben heel Happy met ons leventje, tevreden & dankbaar. Blij dat we onze beide ouders nog hebben. Onze kinderen doen het allemaal goed. We zijn allemaal gezond. Wonen in een heel mooi huis!!

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

In ons leven speelt muziek een hele belangrijke rol. Het betovert, ontroert, verbindt en roept een hoop herinneringen en emoties op. En we geven dit door aan onze kinderen, mijn oudste en middelste zoon gaan met mijn man altijd mee naar concerten van Pearl Jam, onze dochter Evi is mee geweest naar een concert van Bruce Springsteen in New York en naar een concert van de Counting Crows op Paleis Soestdijk. Milan mijn jongste zoon maakt zelf muziek en is in afwachting van zijn Pearl Jam debuut na de pandemie.

Music Is a piece of art
That goes in the ears
Straight to the heartLiefs Erika

Bedankt voor het delen van jouw liefde voor muziek Erika ♥

Willen jullie meer weten over Erika dan kunnen jullie haar vinden op https://www.instagram.com/erika_at_home

17 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – ERIKA

 1. Oh Erika wat leuk om te lezen ,nou Bruce Springsteen is ook een van mijn favorieten ,ben gek van Brilliant disguise ,kan ik echt meezingen ,nog een fijne dag liefje ,Irene.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat super leuk om te lezen Eer! Ben ook echt een muziekliefhebber.. bruce springsteen is ook zeker een topper! wat hebben jullie ook veel gereisd om concerten bij te wonen! Super gaaf.. en helemaal leuk dat Milan zelf muziek maakt. Heel knap!
  Liefs Naat (@thuisbijblom)

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig om te lezen. We zijn van dezelfde leeftijd, ik ging ook voor het eerst met vrienden naar Grease in de bios toen ik 12 was. Zo leuk!
  Voor de rest zo leuk om te lezen wat muziek voor een impact kan hebben. En wat gaaf; je zoon zijn Pearl Jam debuut. Nog even wachten, maar toch!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat grappig hé, kan me t allemaal nog zo goed herinneren!!
   De jongste zoon is al naar heel veel festivals geweest maar nog niet naar PJ!!mooie dag, lief Erika😘

   Geliked door 1 persoon

 4. Lieve Erika,

  Wat ontzettend leuk! Heb met n big smile zitten lezen.
  En wat fijn dat je al zoveel mooie, en fijne herinneringen hebt gemaakt!
  Heel bijzonder dat jullie dat zo weer doorgeven aan jullie kinderen. En wat fijn dat je dat ook samen met je vader deelt!

  Liefs Astrid (woongelofelijk) xxx

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een mooi blog weer en leuk zo de favorieten van Erika te lezen.
  Kreeg kippenvel, dat zij met haar vader dezelfde passie deelt voor Bruce Springsteen en zelfs samen naar concerten gaan.
  En hoe leuk dat de passie voor muziek weer doorgaat naar de volgende generatie.
  En succes voor jullie jongste als hij zijn debuut kan spelen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.