GALLERYWALL INSPIRATIE

Al menig blog is geschreven over de gallerywall en dat een dergelijke wall echt heel persoonlijk is mag inmiddels duidelijk zijn. Iets waar ik mij in het begin behoorlijk in vergist heb maar al doende leert men en dat was zeker met onze gallerywall het geval.

Op Instagram had ik al diverse mooie met kunst gevulde muren voorbij zien komen, foto’s, posters, schilderwerken, noem het allemaal maar op. Maar ik was op slag verliefd op de gallerywall van Andrea de Groot. Ik had inmiddels al een wand op het oog, het zou de wand onder onze open trap achter de eettafel moeten worden.

Op het moment dat ik met het idee ging spelen om ook een mooie wall te maken had ik slechts 2 fotolijst planken aan de wand hangen met welgeteld 3 lijsten en 2 kandelaars er op. Als ik foto’s terug zie van die wand vind ik ook dat nog steeds mooi maar het was vooral heel safe en rustig.

Door het zien van al die mooie walls wilde ik ook een uitstapje maken. Even een keer volledig buiten mijn comfort zone. Ik wilde een muur creëren met een wow factor. Als ik het uiteindelijk niks zou vinden dan was het een kwestie van gaten dichten en de planken weer ophangen, zo makkelijk ben ik dan ook wel weer.

Omdat ik niet graag met een boormachine in de weer ga en deze wall zelf vorm wilde geven, zonder hulp, heb ik ervoor gekozen met betonspijkers en normale spijkers in de weer te gaan. De schroeven van de planken heb ik laten zitten en achter één van de 50 x 70 lijsten zit onze thermostaat en ventilatiebediening verstopt. Slim, of niet dan.

Mijn zoektocht naar posters ging van start. Ik wilde afgaan op mijn gevoel en ik kwam er al snel achter dat mijn oog altijd ging naar vrouwen, getekend of geschilderd (geen foto’s). Ook sierlijke vormen en bloemen trekken altijd mijn aandacht. In eerste instantie dacht ik dat ons huis wel wat kleur kon gebruiken. Maar dat had ik helemaal mis.

Van alle posters die ik als eerste besteld had hangt momenteel niks meer aan de wand. Denk dus goed na over wat je wil. Wil je bijvoorbeeld alleen foto’s dan zal je vervolgens moeten nadenken over hoe je dat aan wil gaan kleden, wil je zwart/wit voor de rust en eenvoud of juist een bonte verzameling. Wil je alleen bloemen aan je wand of alleen vogels en vul de rest zelf maar in want de mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig.

Onze wall is nog geen jaar oud maar inmiddels ziet hij er ook niet meer uit zoals de foto’s hierboven. Voor mij blijft het een voortdurend proces. Ik wilde de stoel niet meer tegen de wand, dus meer vrije ruimte op de vloer maar die vaas vond ik toch wel heel mooi zo bij de posters. Dus ik ging op zoek naar een groter wandrek, die met de kandelaars hangt er nog steeds en inmiddels heb ik er 2 aan toegevoegd.

Alle losse posters en passe-partouts die ik heb, heb ik opgeborgen in grote tekenmappen. Zo heb ik alles netjes opgeborgen en kan het niet verstoffen of beschadigen. Ook heb ik een partij lijsten met posters er in klaar staan voor de afwisseling van onze wand, wel zo handig want dan hoef je niet steeds de posters daadwerkelijk te verwisselen.

Op het moment ben ik heel tevreden met onze wall, zoals hij nu is zijn het niet alleen posters die de wand tot een mooi geheel maken maar ook vazen en kandelaars. Er is balans, er hangt eigen fotowerk aan de muur, ook Blondie mag niet ontbreken, jeugdsentiment, en er hangt ook nog een tekening die gemaakt is door het 4 jarig dochtertje van een vriendin. Ze heeft mijn broer en mij getekend, te hilarisch voor woorden maar in mijn ogen wel echt kunst.

Om jullie nog meer te inspireren bij deze nog een aantal prachtige gallerywalls,
waaronder ook de gallerywall die mij inspireerde er zelf één te gaan maken.