MUZIEK IS DE LEVEN – SYLVIA

Blog nummer 4.
Deze week het woord aan Sylvia. Benieuwd naar haar antwoorden op mijn muziekvragen? Lees dan maar gauw verder, het is weer een muzikaal genot om te lezen.

Als je even terug gaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Dat is natuurlijk ver terug denken, maar dan schiet toch als eerste de muziek, die mijn 7 jaar oudere zus op haar pick-upje draaide mij te binnen! Dat was bijvoorbeeld Melanie met Lay Down en Beautiful People en The Bee Gees, Fleetwood Mac, Serge Gainsbourg & Jane Birkin met ‘Je T’aime Moi Non Plus’.

Wij sliepen met z’n drieën in ‘n piepklein kamertje en privacy bestond tot grote ergernis van onze grote zus toen nog niet! Maar ook de muziek van m’n ouders dat via ‘n bandrecorder of platenspeler de ruimte in werd gezonden op feestjes en partijen. Rock and Roll van Fats Domino en Duitse Schlagers, Udo Jürgens (onze vader was half Duits) Peter Maffai, Vicky  Leandros om maar wat te noemen.

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Toen ik klein was, ben ik ooit met Peter Tetteroo van Tee Set (wie kent ze nog) op de foto gezet bij “t Spant” in Bussum, waar we vlakbij woonde destijds, ik werd spontaan fan, met ‘n liefdebrief schrijven aan toe… die nooit verstuurd is overigens, omdat mijn klierige grote broer hem vond en ging voorlezen!! Die adoratie heeft ook niet lang geduurd.

Maar de poster van Michael Jackson heeft wél heel lang boven m’n bed gehangen en hoewel ik idool misschien wel te groots vindt klinken, heb ik zijn muziek altijd geweldig gevonden. Heb het zelfs overgedragen op m’n dochter, die álle teksten van zijn songs uit haar hoofd kan meezingen. Later volgden vele Motown artiesten en ook Bob Marley, U2, Massada, Sade en Julien Clerc (die ik overigens ‘n erg lekker ding vond).

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Hoeveel precies weet ik niet meer, maar niet echt heel veel hoor. Met vriendinnen naar Marco Borsato en de Toppers (paar keer) met onze mams naar Rob de Nijs, met m’n zussen naar Ruth Jacott (wát ‘n geweldig swingende power vrouw is dat trouwens) UB40, Kim Wilde, The Golden Earring, Bløf, Andrea Bocelli met Laura Pucini.

Maar het meeste indruk heeft het concert van Michael Jackson in 1988 op mij gemaakt!! Daar stond hij dan gewoon hè, dat gevoel van binnen… onbeschrijfelijk!! Heb het ticket ook altijd bewaard. Ik ben vroeger wel menig maal bij opnames van Top-Pop en Countdown geweest, waar ik diverse artiesten dus in het eggie heb gezien, was zó leuk..!    

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Mijn allereerste singletje was van The Three Degrees, Dirty Ol’Man. Volgens mij had ik geen idee waar het over ging..maar vond het wel lekker klinken. En nee, ik heb het niet meer! Maar als ik het ergens hoor brengt me dat altijd wel weer even back in time.

Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Ja hoor dat wil ik wel! Dat is ‘It’s Only Love’ van Simply Red. Toen we in 2017 trouwden klonk dit in het stadhuis en kwam ik aan de arm van m’n broer swingend naar mijn one and only toe! Maar ook ‘You’re Making Me High’ van Toni Braxton is speciaal voor ons.

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Pfff…. lastig, muziek is zo persoonlijk! Maar ‘Ode Aan Het Leven’ van Diggy Dex en ‘Songbird’ van Eva Cassidy bijvoorbeeld… of ‘Your Song’ van Elton John.

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Meerdere wel, maar deze 2 toch wel in het bijzonder.

Eerste is van Bruce Springsteen’s ‘Streets of Philadelphia’ dit stukje tekst wat mij iedere keer weer enorm raakt (Ik zat na m’n scheiding in ‘n moeilijke periode en oude “vrienden” kenden mij ineens niet meer, wat ik toen erg pijnlijk vond, en dit stukje was toen op mij van toepassing). En als tweede ‘Perfect Day’ van Lou Reed

Ain’t no angel gonna greet me

It’s just you and I my friend

And my clothes don’t fit me no more

A thousand miles just to slip this skin

Bruce Springsteen – Streets of Philiadelphia

Just a perfect day

drink sangria in the park

And then later, when it gets dark

we go home

Just a pefect day

Feed animals in the zoo

Then later a movie, too

and then home

Oh, it’s such a perfect day

I’m glad i spent it with you

Oh, such a perfect day

you just keep me hanging on

you just keep me hanging on

Lou Reed – Perfect Day

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Ja toch verdriet. ‘The Rose’ van Bette Midler en ‘Con te partirò’ van Andrea Bocelli. Terwijl ik dit opschrijf bedenk ik me ook dat ik tranen in m’n ogen krijg van ‘Canto Della Terra’ ook van Andrea Bocelli, maar dan omdat ik het zó mooi vind als dat koor aanzwelt… kippenvel !! En… misschien raar, maar ook in sommige gevallen met het ‘Wilhelmus’.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

Satisfaction van de Stones, God is a DJ van Faithless, Paint it Black ook van de Stones, Three little Birds en Buffalo Soldier van Bob Marley, Angie Stone met Wish I didn’t miss you, At Last van Etta James en Friday van Riton & Nightcrawlers (remix) en nog wel meer!

Iedere vrijdag hebben wij hier in de keuken trouwens borrelmiddag waar we vaak ‘n muziek quiz aan koppelen en dan staat hij altijd hard, omdat ik doof ben en anders steevast te laat met het (overigens vaak goede) antwoord kom..! Ook mijn kleinzoon is gek op muziek, en zegt heel vaak ”Oma..harder, leuk liedje” hij begint dan ook gelijk te dansen!

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Haha… niet verder vertellen hoor!! Maar wij hebben hier de grootste lol als de Snollebollekes opstaan, en m’n kleinzoon mee gaat dansen… én links… én rechts!! En Cotton eye Joe van Rednex, dan kan ik niet stil blijven zitten, en brengt beelden met zich mee van lang geleden, met m’n zusje in ‘n bruine kroeg, waar we helemaal los gingen.

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt ( ik weet hoe moeilijk dit is)?

Ja dat is zeker ‘n lastige, maar

Your Song van Elton John

Imagine van John Lennon

Earth song van Michael Jackson

Sara van Fleetwood Mac

Deze 3 kwamen zo even spontaan naar boven, maar kan veranderen hoor, en oh zijn er toch nog gewoon 4.

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

Dat is denk ik toch wel, ‘Vamos a la Playa’ van Righeira. Je moet die mannen er niet bij zien, maar het blijft n heerlijk zomers liedje! En ‘Jerusalema’ van Master KG Feat. Nomcebo Zikode.

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

‘Smile’ van Charlie Chaplin vertolkt door Nat King Cole

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

Bijna alle muziek doet wel iets met me, ik zou niet zonder kunnen en heb ook de hele dag de radio aan NPO2, 538, Veronica, of ik draai ‘n plaatje of CD. Het kan me steun geven, vrolijk maken, opbeuren, het laat me ook altijd wel bewegen! Mijn muziek smaak is ook vrij breed, pop, soul, folk, klassiek, disco, funk, en zelfs ‘n ouwe Hazes op z’n tijd! Alleen Heavy Metal is niet aan mij besteed!

En het volgende wil ik nog even delen. Bij de begrafenis van een veel te jong gestorven goede vriend galmde heel hard ‘Purple Rain’ van Prince door de aula! De oudere mensen daar aanwezig schrokken er een beetje van, maar wij, de vriendengroep, wij zongen met tranen in onze ogen mee! Tegenwoordig hoef ik niet meer te huilen als ik het hoor, maar hij gaat altijd hard, ik zing altijd mee, en ik denk altijd aan John. X

Dank je Danny, dat ik aan jou superleuke nieuwe blog mocht meewerken.

Bedankt voor het delen van jouw liefde voor muziek Sylvia ♥

Willen jullie meer weten over Sylvia dan kunnen jullie haar vinden op https://www.instagram.com/style_by_syl & https://www.instagram.com/sale.bysyl

5 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – SYLVIA

 1. Heerlijk blog weer om te lezen Danny en Sylvia.
  Sommige muziek óók herkenbaar, van ongeveer dezelfde leefdtijd denk ik.
  Leuk ook jouw diversiteit aan soorten van muziek keuzes. En geweldig om je muziek historie in te duiken.
  Bedankt Danny en Sylvia 😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk hè Erna, het is iedere keer weer leuk om te lezen over de muziekbeleving van andere mensen. XXX

   Like

 2. En wéér een geweldige blog! 🙂 Was het concert van Michael Jackson in De Kuip? Volgens mij was ik daar ook, want ik kan me herinneren dat er bij ons in de buurt 2 look-alikes zaten (1 in de 1e ring en 1 in de 2e ring) en ’t Spant in Bussum ben ik ook nog eens geweest met de basisschool om mee te doen aan ’t Spant Erom. Nogmaals bedankt voor de mooie verhalen

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi, ja dat was in de Kuip! En die LooksLikes hebben wij daar ook gezien..zaten vlak bij ons ook. Grappig!

   Gr.Sylvia

   Like

Reacties zijn gesloten.