MUZIEK IS DE LEVEN – MARJOLEIN

Blog nummer 6.
Ook deze week een geweldig leuke dame die ons meeneemt in haar muziekwereld. Het is Marjolein die mijn vragen heeft beantwoord en dat is ondersteund door een aantal mooie foto’s. Lees maar gauw verder.

Als je even terug gaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Als kind heb ik voor mijn vijfde verjaardag een “My first Sony” cassette recorder gekregen. Dit was een soort van walkman, maar dan zonder koptelefoon ( heel leuk voor mijn ouders haha). Mijn beste vriendinnetje had dezelfde en ik weet nog goed dat we op de stoep van haar buren samen naar muziek zaten te luisteren. Zij had een bandje van Laura Pausini en ik had in mijn herinnering in een bandje met “Pretty fly for a white guy” van The Offspring erop. Het bandje met Laura Pausini erop klopt, maar de herinnering aan mijn bandje klopt niet! Hier kwam ik achter toen ik research deed voor dit blog, want in 1993 was dat nummer nog niet uit. Geen idee welk nummer er dan wél op mijn bandje stond!

Leuk detail, ik heb mijn My First Sony nog steeds!

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Ik heb nooit idolen gehad. Geen posters boven mijn bed en dat soort dingen. Mijn muzieksmaak is altijd heel breed geweest. Ik heb wel als kind de cd-tjes van mijn vader grijs en sommige kapot gedraaid. Zoals de albums van Queen en the Police.

Op de middelbare school ging ik meer luisteren naar Punk en Ska. In mijn twintiger jaren meer naar Indie-pop. Dit luister ik nog steeds graag.

Als ik nu een favoriete artiest zou moeten noemen, zou ik niet kunnen kiezen. Maar als ik toch iets moet noemen dan is het denk ik Prince, ik vind zijn manier van zingen echt geweldig! Maar ook de teksten spreken mij erg aan.

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Een die hard concertganger ben ik niet, al vind ik het wel heerlijk om erbij te zijn. Ik heb even geteld en het zijn in totaal zeven. Wel heb ik veel concerten gezien op festivals. Het optreden wat me het meest bij is gebleven is het concert van The Red Hot Chilli Peppers op Pinkpop in 2006. Daar had ik super hoge verwachtingen van, maar dat viel zo tegen!

Het concert waar ik het meeste van genoten heb is van Blaudzun op Oerol. Echt, wat een muzikaliteit en die stem is super!

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Mijn eerste singeltje was van “Que sí, Que no” van Jodi Bernal. Ik denk zelfs dat ik het dansje nog uit mijn hoofd ken. En nee ik luister hem nooit meer. Ik baal nu al stevig dat het liedje nu in mijn hoofd zit hihi.

Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Wij hebben niet echt een vast nummer samen. Maar we zijn wel allebei gek op de muziek en teksten van Acda en de Munnik. Arno en ik hebben voor deze relatie al eens eerder een relatie gehad samen. Vooral in die eerste periode hebben we de cd’s echt stuk geluisterd. Toen het uit ging heb ik de muziek vijf jaar lang niet meer kunnen luisteren.

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Kyteman met Sorry. Dit is een instrumentaal nummer en ik vind het zo onwijs mooi. Ik stel me er altijd een eenzame trompettist op een balkonnetje in Parijs bij voor. Het nummer bouwt ook heel mooi op. Sowieso alles van The Kyteman Orchestra vind ik echt heel goed gemaakt.

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Sommige mensen snappen geen snars van de teksten van Acda en de Munnik. Ik vind ze geweldig. En dan vooral dit stukje uit het nummer “Wennen aan jou”.

Vertel me één keer, mijn lief

wat was er ook alweer zo leuk aan mij

soms vergeet ik het ineens

dat ik zo van je hou

en niet meer zonder kan

als alles, alles went

straks wen ik hier ook nog aan

ik wil niet wennen aan jou

laat me nooit, nooit, wennen aan jou

Acda en de Munnik – Wennen Aan Jou

Ik vind het zo mooi, omdat ik inderdaad niet zomaar wil “wennen” aan dingen. Zeker de liefde voor Arno en de kinderen niet. Ik vind het belangrijk dat ik blijf zien en voelen hoe speciaal dat is.

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

“Door de wind” van Stef Bos. Deze werd gedraaid op mijn opa’s begrafenis. Ik vind het zo mooi dat Stef vertellend zingt. Het komt echt binnen, omdat hij een verhalen verteller is.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

Ik ben gek op keihard muziek luisteren, vooral in de auto wil ik de volume knop nog wel eens een zwieper geven als er een goed disco- nummer langs komt. Dan doe ik ook net alsof ik in een rolschaatsdisco ben 😉.  Op dit moment gaat het volume flink omhoog bij het nummer  “Hypnotized” van Purple Disco Machine.

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Oehhh… Ik denk Cotton Eye Jo van de Rednex , lekker hoor die banjo!

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt ( ik weet hoe moeilijk dit is)?

Niet te doen deze vraag. Extra lastig als je en brede muzieksmaak hebt zoals ik. Ik heb er lang over nagedacht maar ik ga dan toch voor deze drie (wel in willekeurige volgorde):

 • The Kyteman Orchestra – Sorry ( Beste instrumentale nummer ooit)
 • Lenny Kravitz – Let love rule (Ik smelt weg bij de stem van Lenny)
 • John Lennon – Imagine (ge-wel-dig die tekst!)

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

Nee niet Jodi Bernal haha.  Op het moment krijg ik echt zin in een wijntje op het strand bij het volgende nummer: Marea ( we’ve lost Dancing) van the Blessed Madonna . En Más Más Más van Rolf Sanchez ( kan je ook lekker een tweede stem bij zingen haha).

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

Ik denk “Look up” van Lauren Daigle. Ik wil altijd in elke situatie het positieve zien. En daarbij kijk ik vaak omhoog, want daar verwacht ik mijn hulp vandaan. Ik geloof namelijk dat God me steunt en nabij is.

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

Muziek is niet alleen iets waar ik graag naar luister, maar ik maak het ook graag. In ons gezin wordt er eigenlijk heel de dag muziek gemaakt. Sjors zingt heel de dag, Bram tikt en trommelt overal op en Arno speelt (onder andere) saxofoon. En ik? Ik zing de ganse dag de tweede stem bij muziek die op staat of muziek die ik in mijn hoofd hoor haha. Ik doe dit al van kleins af aan. Ik loop ook niet door het huis, ik dans door het huis. Ik dans en zing ook als ik kook en het huis schoonmaak enz.

Zelf zing ik ook regelmatig in de kerk en in een gospelbandje, maar helaas ligt dit nu al een tijdje stil vanwege de pandemie. Hopelijk is dat snel anders.

Bedankt voor het delen van jouw muziekbeleving Marjolein  ♥

Wil je meer weten over Marjolein dan kunnen jullie haar vinden op
https://www.instagram.com/marjoleins_secondhand_interior

4 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – MARJOLEIN

 1. Met veel plezier je blog van Marjolein gelezen.
  Leuk de verchillende muziekstijlen en wat muziek voor iemand betekent.
  Fijne dag, liefs Xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om te lezen, muziek is voor iedereen weer anders! Wat leuk dat je je my first Sony nog hebt👍🏻
  Ik heb Blaudzun in Paradiso gezien, geweldig🙌🏻
  Veel liefs Erika

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo leuk om te lezen Marjolein! En al die verschillende muziek smaken en wat het met mensen doet! En zo grappig dat je je my first Sony nog hebt.

  Like

Reacties zijn gesloten.