MUZIEK IS DE LEVEN – COCKY

Blog nummer 8
Deze week worden de muziekvragen beantwoord door Cocky. Lees maar gauw verder, haar guilty pleasure doet je nog versteld staan.

Als je even terug gaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Als ik ver terug denk, denk ik aan de muziek die thuis vroeger geluisterd werd. John Woodhouse, Vera Lynn, Conny en de Rekels. Niet geheel mijn keus haha. En veel kerkmuziek of koren. Ik ben gelovig opgevoed, dus deze muziek hoorde daarbij.

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Toen ik op de middelbare zat was ik weg van Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Albert West. Maar ook van Gruppo Sportivo, Earth and Fire, Golden Earing. Mijn muziek keus is wel veranderd en juist vergroot. Nederlandse zangers luister ik niet meer zo. Maar het bewijs dat ik vroeger gek was van Albert West is vast gelegd 😉

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Gruppo Sportivo, Golden Earing, Racoon, Lady’s of Soul en Il Divo. Il Divo vond ik geweldig!! Die stemmen, dat volume! Ik vond het indrukwekkend ♡! Wensen zeker nog: Kensington, Duncan Laurence, Aldous Harding, Racoon was live ook erg goed!

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Mijn 1e lp was denk ik Rob de Nijs en Albert West. En nee ik luister er niet meer naar, en wat wel heel jammer is, dat ik al mijn lp’s heb weggedaan. Altijd spijt van gehad.

Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Dat is Heal the World van Michael Jackson. Die werd gespeeld in de kerk toen wij trouwden, inmiddels bijna 28 jaar geleden.

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Daar zijn er meerdere van en totaal verschillend. Brothers in Arms van Dire Straits, dat gitaar spel, het liefst heel luid.
Henk Poort en Floor Jansen the Phantom: zo krachtig! Alan Parson Project heerlijk!

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Dat is van Jett Rebel, het nummer Unconditional Love.


Missing you so much
Since you are gone
there’s so much i meant to tell
Hoping that you’re well
I guess you’re better off where you are today
missing the old house
missing the smell
missing when we were young
remember you used to run
when we were living the life on a summer’s day

living inside of me
living inside of me
Unconditional love, we’re family

Jett Rebel – Unconditional Love

Dit roert mij tot diep in mijn diepste emotie. Onvoorwaardelijk liefde voor onze kinderen. Wat had ik het lastig toen de laatste het ouderlijk huis verliet. Met weemoed denk ik aan de tijd dat wij nog met zijn zessen waren! Alle 4 hebben ze deze cd van mij gekregen. Gelukkig hebben wij een sterke band als gezin en hebben wij er lieve bonus kinderen bij gekregen.

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Momenteel huil ik bij veel muziek. Een van onze jongens ligt met acute leukemie in het ziekenhuis. En bij een gevoelige tekst is er weinig nodig. Maar bij the Weight van Danny Vera hou ik het zeker niet droog.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

Bovenstaande nummers uiteraard. Maar Miss Montreal met Door de wind of Aldous Harding met the Barrel, bij Sorry van Kensington kan ik de volumeknop ook niet weerstaan.

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Haha dat is nog steeds Alles is op van Samson en Gert. Grijs gedraaid met de kinderen.

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt ( ik weet hoe moeilijk dit is)?

1 Unconditional love – Jett Rebel
2 Brothers in Arms – Dire Straits
3 Eye in the sky – Alan Parson Project

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

Summer in the city van Joe Cocker

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

The Weight van Danny Vera. Ik heb heel wat mee gemaakt in mijn leven en had het net weer 3 jaar op de rails. Had de zware ballast achter me gelaten. Dan overkomt je iets wat ondraaglijk zwaar is, je kind wordt ziek. En dan hangt die zware steen weer om je nek.

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit
Vroeger liep ik zelf mee met de muziek. Met bv Koninginnedag of concoursen. Ik vond het geweldig om majorette te zijn en te zwaaien met mijn stok en te wandelen in de maat.

Muziek ontroert in alle emoties en verbindt. Ik zou niet zonder kunnen. Ik begon met vinyl, nam op op cassettebandjes, toen kwam de cd en nu stream ik met Spotify. Niet alleen met de muziek mee maar ook met de tijd.

Liefs Cocky

Bedankt voor het delen van jouw muziekbeleving Cocky ♥

Wil je meer weten over Cocky dan kun je haar vinden op
https://www.instagram.com/zowonenwij

10 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – COCKY

 1. Wat een leuke blog weer, Danny en zo mooi te lezen wat muziek doet.
  Zeker nu in Cocky haar geval, je kunt er ook troost uithalen.
  En de quilty pleasure, heb ik gelijk even opgezet en bij de 1e tonen de herkenning 😊
  Danny en Cocky bedankt voor het meegenieten van jouw muziek keuzes.
  Fijne dag, liefs Erna

  Like

 2. Prachtig om te lezen weer. En wat mooi Cocky om te lezen dat muziek idd ook verbindt.
  Alan Parsons en de Dire Straights en Gruppo Sportivo. Allemaal mooi!
  Heel veel sterkte met je zoon en ik hoop dat je troost uit de muziek blijft halen 😘

  Like

 3. Heel mooi om te lezen hoe Cocky muziek ervaart en wat haar muziekkeuze is. Zo zie je maar dat iedereen t op zijn manier beleefd! Ik wil Cocky heel veel sterkte wensen en t allerbeste van de wereld❤️
  Veel liefs Erika

  Like

 4. Mooi om te lezen Cocky, en die tekst van Jet Rebel is echt heel mooi!! Kende ik niet, maar ga hem zo even opzoeken en luisteren..! Zo herkenbaar ook al die andere muziek, jeugdsentiment. Veel sterkte voor jullie allemaal en hopelijk blijf je steun, kracht herkenning en liefde uit de muziek halen! X

  Wat ‘n geweldige blog is dit toch Danny! X

  Like

  1. Unconditianal love is zo’n mooi nummer! Luister er maar eens naar . Dank voor je lieve woorden Sylvia!♡

   Like

Reacties zijn gesloten.