MUZIEK IS DE LEVEN – NATHALIE

Blog nummer 9

Deze week worden mijn muziekvragen beantwoord door Nathalie, bij sommigen van jullie beter bekend als Naat of Naatje. Het is al vrij snel duidelijk welke artiest Nathalie helemaal weg van is. Lees maar gauw verder.

Als je even terug gaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Oh mijn God, dan moet ik toch de afschuwelijke muziek van mijn vader noemen. Hij was gek op smartlappen muziek. Ik denk dat ik daarom ook Nederlandstalig weinig kan waarderen, zelfs niet de popmuziek van nu haha.

Het begon dus met Koos Alberts, Marianne Weber enz enz. Op de basisschool was vooral Madonna een hit en Mel en Kim. Gelukkig kwam op mijn 9e jaar daar al verandering in! Ik ging samen met mijn moeder naar de Film Labyrinth en daar speelde Bowie in mee… Het was het begin van iets wat nooit meer weg zou gaan!!

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Mijn grootste idool is en blijft David Bowie, dat zal nooit veranderen. Hij is een soort rode draad in mijn leven. Heel fout!! Toen ik 13/14 was nog wel even fan geweest van New Kids On the Block. In 2004 werd ik fan van Keane! Geweldige band, maar inmiddels ben ik heel breed georiënteerd. Ik ben gek op nieuwere bands zoals Editors, Nothing but Thieves, Oscar And The Wolf en ga zo maar door… 

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Pffffff, ze zijn echt niet meer te tellen Danny, het zijn er zo ontzettend veel. Maar het concert wat me het meeste in bij gebleven is toch wel in 1990 van David Bowie Sound And Visiontour!! Ik was gelijk verliefd als 13 jarig meisje. Ik ben vanaf die tijd plakboeken bij gaan houden ook. Ik heb het geluk gehad Bowie 5x in het echt gezien te hebben. De Glasspidertour was ik nog te jong voor.

Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Dat was uiteraard David Bowie “never let me down” cd!! Dat was al in 1986/1987. Ik had net de Film Labyrinth gezien. De cd kocht ik in Epe waar we met mijn ouders op vakantie waren. Ik heb de cd nog in een doos zitten, tegenwoordig draai ik de LP ervan.


Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Hahaha jaja, Rob zong voor mij altijd ‘Ben, ben, ben verliefd tot over mijn oren’ van Circus Custers.

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Space Oddity, dit nummer hoorde ik voor het eerst live in Ahoy van Bowie. Deze moeten ze absoluut ook draaien wanneer ik dood ben ;-).

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Charlie Brown van Coldplay, nummer heeft iets magisch. Heerlijke Vibes krijg ik van dat nummer.

Light a fire, a fire, a spark

Light a fire, a flame in my heart

We’ll run riot

We’ll be glowing in the dark ooh ooh ooh

We’ll be glowing in the dark ooh ooh ah

Coldplay – Charlie Brown

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Ohhhh absoluut!!! ‘Lazarus’ van David Bowie. ‘Look up here, I’m in heaven’. Dit nummer kwam uit op zijn verjaardag en twee dagen later overleed hij. Net twee weken ervoor was mijn moeder overleden. Dat nummer blijft een zwarte bladzijde uit mijn leven. Als ik het hoor word ik somber.

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

Poehhhhhh zoveel eigenlijk!! Kan er eigenlijk niet 1 noemen, maar voor vandaag “Amsterdam” van Nothing but Thieves. Daar kan ik echt wel helemaal los op gaan!

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Abba absoluut!! Die teksten niet normaal… Bijvoorbeeld Chiquitita. Ik zat een periode slecht en één van mijn beste vriendinnen zei tegen mij ‘zet dit maar aan, dan ben ik bij je’. Maar sowieso, heb je ooit die teksten van Abba geluisterd? Zo heftig!!

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt ( ik weet hoe moeilijk dit is)?

1. Absoluut David Bowie-Space Oddity

2. Dit is niet te doen eigenlijk, maar 2 is voor mij eigenlijk wel van Morten Harket (zanger A-ha) Heaven not for Saints

3. Ik ben gek op het nummer Impossible van Nothing But Thieves (dan wel met orkest)

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

Eigenlijk twee albums. Van Supertramp en Bette Midler, draaien we vaak op vakantie, onderweg naar de bestemming.

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

Ja, dan zeg ik toch wel Bowie weer haha. Underground! Er staat zelfs een stuk lyrics op mijn rug ervan. Het heeft met de film Labyrinth te maken. Ik wilde altijd in dat Labyrinth leven, wegdromen daar… Soms doe ik dat nog, het grote kind in mij.

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

Super supertof deze vragen… , eigenlijk niet te doen denk ik. Komt omdat ik zoveel goed vind. Editors – Papillon, Keane – Somewhere Only We Know. Ik vergeet zo ontzettend veel! Maar ik wilde eigenlijk wel mijn passie voor Bowie delen. He’s everywhere!

Danny, zo tof dat je deze blog heb gemaakt en ik lees ‘m hopelijk regelmatig bij je. Zo leuk om met andere mensen te praten over muziek. Muziek verbindt mensen 🤍. Dikke kus van mij

Bedankt voor het delen van jouw muziekbeleving Nathalie ♥

Wil je meer weten over Nathalie dan kan je haar vinden op
https://www.instagram.com/binnen_bij_naat & https://majorliving.nl

5 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – NATHALIE

 1. Wat gaaf dat je David Bowie een aantal keer live hebt gezien. Echt een rode draad als ik je verhaal lees. Mooi! En leuke foto’s!

  Like

  1. Wat een leuke blog geworden, Danny en Naat.
   Gaaf dat je David Bowie wel 5x live hebt gezien. En door de jaren heen nog steeds jouw favoriet.
   En precies jij Naat de foto’s 😂😘

   Like

 2. Blijft een superleuke blog om te lezen over muziek!! En Nathalie, wat tof dat je Bowie gewoon 5X live hebt gezien en gehoord!! En als echte fan ‘n stukje tekst hebt laten tatoeëren..

  Liefs,
  Sylvia X

  Like

Reacties zijn gesloten.