MUZIEK IS DE LEVEN – ERNA

Blog nummer 10.
Deze week is Erna aan de beurt om mijn muziekvragen te beantwoorden. Ze heeft al veel artiesten live zien optreden, benieuwd wie dat waren? Lees dan snel verder.

Hierbij mijn bijdrage aan de muziek blog van Danny, jullie kennen mij misschien van mijn interieur account homebyerna. Interieur is mijn hobby en met muziek wordt het leven leuker.

Als je even terug gaat in de tijd, wat is dan jouw eerste muziekherinnering?

Mijn eerste muziek herinnering, nou daar moest ik wel heel diep over nadenken, is al een flinke poos geleden. In mijn jonge jaren was ik fan van de glamrockband Mud, had daar zelfs hele plakboeken van gemaakt. Later zijn daar weer andere bands voor in de plaats gekomen. 

Wie was jouw grote idool toen je heel jong was en hoe is dat verder verlopen door de jaren heen naarmate je ouder werd? Is dat altijd jouw idool gebleven of zijn er vele bijgekomen?

Toen ik op de middelbare school zat was mijn idool de Franse zanger Julien Clerc. Ben zelfs naar zijn concert geweest in Den Haag, ik dacht in 1976 met een schoolvriendinnetje en wij waren smoorverliefd op zijn mooie krullenbol en zwoele stem. Hij heeft toen een nummer 1 hit gehad, met het nummer This Melody, kippenvel. Daarna volgden er nog vele idolen maar nooit meer zo heftig als mijn 1e idool.

Naar hoeveel concerten ben je geweest, welk concert is je het meest bijgebleven en waarom? Als je nooit naar een concert geweest bent naar wie had je willen gaan maar is er nooit van gekomen?

Eigenlijk ben ik best naar veel concerten geweest,  één van de eerste concerten was van de rockband Status Quo zelfs naar meerdere geweest. In mijn tienerjaren een crush op de gitarist Rick Parfitt. Ook naar één van de eerste concerten van U2 geweest in Vredenburg in 1982, Bono liep toen nog gewoon over de banken door het publiek. Ben 1 x naar Pinkpop geweest waar o.a. Nena optrad met haar grote hit 99 luftballons.

Verder nog naar de Police, Tina Turner, Simon & Garfunkel, Simply Red, UB40, Allison Moyet, Genesis, Anastasia. Ook in 2000 naar Pepsi Pop in de Gelderdrome waar een keur aan artiesten kwamen, van Ricky Martin tot Anouk, Lionel Richie en Texas. Met mijn oudste dochter naar Mary J. Blige geweest. Als laatste naar Neil Diamond al was dit een verjaardagscadeau voor mijn hubby die groot fan is.

Het concert wat mij het meest is bijgebleven was van Joe Cocker in Rome waar ik toen op vakantie was. Hij gaf een concert en was niet eens uitverkocht en nog spotgoedkoop ook. Maar de anders zo temperamentvolle Italianen bleven allemaal braaf op hun stoelen zitten, niks mee swingen. En ook nog iets grappigs meegemaakt. Toen mocht je nog roken tijdens een concert en ik rookte shag, nou dat kenden ze niet, dachten dat het hasj was ;-).


Wat is je eerst gekochte elpee of cd en luister je die nog steeds?

Mijn eerst gekochte lp was van Julien Clerc, luister deze eigenlijk nooit meer. Jeugdsentiment. 

Hebben jij en je partner een nummer dat door jullie bestempeld is als jullie nummer en wil je met ons delen welke dat is?

Dit is toch wel ons nummer Tonight Is The Night van Betty Wright die vragen we écht overal aan waar een dj draait.

Welk nummer is zo mooi dat eigenlijk iedereen deze in zijn of haar playlist zou moeten hebben?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk maar jaren terug hoorde ik dit nummer bij Paul de Leeuw van Rene Klijn met Mr. Blue zo mooi. En vind het nog steeds een mooi nummer.

Is er een bepaald stuk tekst uit een nummer dat je helemaal geweldig vindt? Welk stuk tekst is dat? En uit welk nummer komt deze tekst?

Dit stukje tekst uit het nummer van Simon en Garfunkel The Sound Of Silence

Hello darkness, my old friend

I’ve come to talk with you again

Because a vision softly creeping

Left it’s seeds while i was sleeping

And the vision that was planted in my brain

still remains

Within the sound of silence

Simon & Garfunkel – The Sound Of Silence

Welk nummer roert jou tot tranen en dat hoeven niet persé tranen van verdriet te zijn.

Dat zijn meerdere nummers en kan ook per dag verschillen, net hoe mijn stemming is. Dit nummer roert mij tot tranen, niet van verdriet maar van ontroering, had mijn vader uitgezocht om te luisteren bij zijn uitvaart. Percy Sledge met My special prayer

Bij welk nummer wordt de volumeknop gelijk voluit open gedraaid?

Ook bij deze vraag geldt, in wat voor stemming ik ben. Maar als ik dit nummer hoor gaat de volumeknop voluit. Neil Diamond met Beautiful Noise maar kan ook een nummer zijn van UB40 zoals Red Red Wine.

Welk nummer is jouw guilty pleasure?

Dit nummer is toch wel mijn guilty pleasure. Lady Smith Black Mombaso met Paul Simon met het nummer Homeless. Mijn inmiddels overleden vader is 2 x naar Zuid-Afrika geweest en was helemaal in de ban van dit mooie land. Onze jongste dochter ging daarna stage lopen in Kaapstad, waar wij haar hebben opgezocht. Zo’n bijzonder land en voor ons dus een bijzondere ervaring omdat mijn vader hier zich zo thuis voelde.

Wat is jouw top 3 van beste nummers ooit gemaakt ( ik weet hoe moeilijk dit is)?

Jij hebt mooie maar ook wel moeilijke vragen hóór Danny. Maar als ik dan er maar 3 uit mag kiezen,  zijn dit ze voor dit moment, kan volgende week zomaar anders zijn.

Mijn top 3 van beste nummers.

 1. Journey met Don’t Stop Believin
 2. Eros Ramazzotti met Un ‘Altra Te
 3. Roger Waters met Perfect Sense

Welk nummer geeft jou het ultieme zomergevoel?

Dit nummer geeft mij tóch echt het ultieme zomergevoel, van Justin Wellington met Iko Iko daar word ik op slag vrolijk van en krijg zin om naar het strand te gaan en Sangria te drinken.

Als jouw leven verfilmd zou worden, welk nummer zou dan de soundtrack moeten zijn?

Als mijn leven ooit verfilmd zou worden, dan zou dit nummer de soundtrack moeten zijn. Het nummer Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper. Pas geleden deze versie van de film A Star is born gezien, vond dit écht een mooie uitvoering van dit nummer. 

Is er nog iets wat je zelf wil delen? Leef je uit.

Verder wil ik nog meegeven, dat muziek verbindt.

Als je geen woorden hebt kun je met of door muziek toch iets vertellen. En door muziek kun je ook je stemming veranderen. En hoe mooi, met muziek kun je soms meer vertellen dan woorden ooit kunnen. Als er geen muziek is, is het stil.

Helaas heb ik niet veel foto’s kunnen vinden, vroeger hadden we geen mobiel en het was niet altijd handig om een fototoestel mee te nemen naar een concert. Dus heb ik wat foto’s van internet geplukt.

Ik vond het heel leuk en een eer om in jouw blog te mogen staan Danny. Dankjewel Danny!

Bedankt voor het delen van jouw muziekbeleving Erna ♥

Wil je meer weten over Erna dan kan je haar vinden op
https://www.instagram.com/homebyerna/

9 gedachtes over “MUZIEK IS DE LEVEN – ERNA

 1. Wat heb je een hoop concerten bezocht! Gaaf! Heel leuk om te lezen!

  Like

 2. Wat een leuk stuk weer en wat ben je bij een hoop concerten geweest Erna! Ik kan ze zelf op 1 hand tellen 🙂 heel tof!

  Like

 3. Leuk geschreven Erna. En wat ben je naar veel concerten geweest zeg..zo gaaf!! En wat ‘n heerlijke blog is dit toch Danny.

  Liefs,
  Sylvia X

  Like

 4. Geweldig Erna, wat leuk om te lezen wat jouw muzieksmaak is. Erg leuk geschreven ook.
  Ik zat toen in de studio bij Paul de Leeuw toen Rene Klijn daar gast was die uitzending en dat nummer zong “Mr Bleu”. Zo ontroerend!!
  En wat een leuke blog is dit toch Dan, liefs Erika😘

  Like

  1. Lieve Danny, wat heb je er een mooie blog van gemaakt.
   Ik vond het zo leuk om aan mee te werken. Soms diep in mijn geheugen graven, dat wel.
   Gaf wel gelijk weer een reden om de draaitafel te gebruiken.
   Dankjewel dat ik in jouw muziekblog mag staan.
   Liefs Erna ❤

   Like

 5. Nou Erna ,wat een heerlijke muziek ,zo herkenbaar voor mij pure nostalgie en wat prachtig toch de tekst van Simon and Garfunkel !!Heel fijn om te lezen liefje ,Irene

  Like

Reacties zijn gesloten.